Wallen onder Ogen

Wallen onder ogen.

Hoe kun je wallen wegwerken? 


Als je iemand ziet die wallen onder z’n ogen heeft dan denk je meestal dat diegene een slecht nachtrust heeft gehad of een kater heeft van een lange nacht met veel alcohol.


Echter in veel gevallen is er een hele andere oorzaak. Wat zijn nou eigenlijk wallen onder je ogen en wat kun je er aan doen?


Wallen zijn een ophoping van vet onder de ogen. Ieder mens heeft van nature zo’n ophoping van vet onder de ogen, echter bij de een is het wat beter zichtbaar als bij een ander.


Het vet bevindt zich daar om de ogen te beschermen en wordt op zijn plaats gehouden door bindweefsel in je gezicht.

Oorzaken wallen onder de ogen


  • Het vet bevindt zich daar om de ogen te beschermen en wordt op zijn plaats gehouden door bindweefsel in je gezicht. Als je ouder wordt dan wordt de werking van dit bindweefsel wat minder met als gevolg dat het vet onder je ogen naar beneden zal zakken. Hierdoor zullen wallen onder de ogen steeds zichtbaarder worden. Naarmate je ouder wordt zul je dus meer kans maken op wallen onder je ogen ook aangezien de huid onder je ogen ook minder elastisch wordt en het vet naar beneden gaat hangen.


  • Het krijgen van wallen onder de ogen is grotendeels erfelijk bepaald. Als je ouders last van grote wallen onder de ogen hebben dan is de kans heel groot aanwezig dat jij ze ook zult krijgen.


  • Je leefstijl is ook van grote invloed op het krijgen van wallen onder de ogen. Mensen die weinig slapen, veel zout eten, alcohol drinken of roken maken extra kans om wallen onder de ogen te krijgen


  • Mensen die bijvoorbeeld last hebben van een allergie zoals hooikoorts kunnen extra gevoelig zijn voor het krijgen van wallen. Dus heb je regelmatig last van een verstopte neus, prikkende of jeukende ogen dan is ook bij jou de kans groter op het krijgen van wallen onder de ogen.


  • Er zijn ook bepaalde ziektes waarbij het krijgen van wallen onder de ogen een standaard symptoom is van het ziektebeeld. Te denken valt hierbij o.a. aan de Ziekte van Pfeiffer en eczeem.


Hoe kun je wallen onder de ogen voorkomen?


  • Wallen onder de ogen zijn niet in zijn geheel te voorkomen aangezien het krijgen van wallen onder de ogen niet los te zien is van het ouder worden. Er zijn echter wel een aantal zaken waarmee je kan bewerkstelligen dat het proces van wallen krijgen kan afremmen of vertragen. 


  • Dit kun je bereiken door je huid in een goede conditie te houden zodat de huid onder je ogen ook flexibel blijft. Je huid in goed conditie houden kun je bereiken door gezond en gevarieerd te eten en genoeg te bewegen.


  • Veel water drinken. Veel water drinken zorgt ervoor dat het overtollige lichaamsvocht waaronder dat in je wallen goed kan worden afgevoerd uit je lichaam via de natuurlijke weg.


  • Er zijn verscheidene crèmes in de handel die wallen minder maken


Met cosmetische ingrepen kun je wallen onder ogen wegwerken


Als al het voorgaande niet helpt zijn er alleen nog de cosmetische ingrepen over.


Een mogelijkheid is om de nabijheid van de wallen op te vullen met “rimpelvuller” zodat de wallen zelf minder opvallen. Dit is echter geen definitieve oplossing maar slechts een oplossing voor steeds maximaal een jaar, en daarna moet er weer een behandeling plaatsvinden. Het gebruik van rimpelvuller werkt vooral bij wallen onder de ogen die ontstaan vanwege het ouder worden.


Naast het gebruik van rimpelvuller kun je wallen onder de ogen ook aanpakken met plastische chirurgie. Bij deze ingreep zal er een buisje worden aangebracht in de wallen om het overtollige vet te laten wegvloeien. Vervolgens wordt de huid onder de ogen strak getrokken zodat er geen nieuwe wallen kunnen ontstaan. Deze ingreep biedt een oplossing voor ongeveer 20 jaar.Wallen onder de ogen na het slapen


Wallen onder ogen na het slapen zullen over het algemeen vanzelf weer verdwijnen. Een goed hulpmiddel om wallen na het slapen te voorkomen kan zijn dat je een iets hoger kussen gebruikt tijdens het slapen.


EXPLAINED4U


CONTACT: info@explained4u.nl


COPYRIGHT 2013-2018