Hondenverzekering

Hondenverzekering


Honden horen er helemaal bij in het gezin en horen volgens de meeste mensen dan ook goede medische zorg te krijgen.Dat is de reden dat steeds meer mensen een hondenverzekering afsluiten.


Want je wilt je trouwe kameraad toch ook de beste medische zorg bieden?

Wat is een hondenverzekering?


Een hondenverzekering betreft een zorgverzekering voor je hond. Men wordt hierbij voorbereid op onverwachte medische kosten gedurende het leven van een hond. De medische kosten voor een hond kunnen stijgen tot wel duizenden euro's en dat risico dek je dan af met een hondenverzekering.


Hondenverzekeringen vergelijken


Als u een hondenverzekering gaat afsluiten is het raadzaam hier goed naar te kijken en de verschillende aanbieders van een hondenverzekering met elkaar te vergelijken.


Het is hierbij van belang dat je kijkt naar welke behandelingen gedekt zijn tegen welke kosten. Kies op deze manier de juiste hondenverzekering voor uw hond.

U zou zelfs tot de conclusie kunnen komen dat het voordeliger zelf elke maand een bedrag opzij te zetten in plaats van een hondenverzekering.


Wat kost een hondenverzekering?


De kosten van een hondenverzekering hangen geheel af van de leeftijd, ras en het uiteindelijke gewicht van de hond. Kijk hier dus goed naar bij elke aanbieder van hondenverzekeringen.


Een hondenverzekering vergoedt een merendeel van de medische kosten voor uw hond. Geregeld worden de kosten voor castratie, sterilisatie, vaccinatie en tandheelkunde voor uw hond niet vergoed.


Hiervoor kun je je aanvullend verzekeren. Dit geldt ook voor eventuele kosten voor een crematie of begrafenis voor uw hond.

De meeste aanbieders van hondenverzekeringen hanteren een vergoeding tussen de  2.000 euro en  3.500 euro per jaar. Het eigen risico is meestal 20%.


De hoogte van de premie van een hondenverzekering verschilt per verzekeraar en hangt voornamelijk af van de leeftijd van je hond en het ras. Door de bank genomen bedraagt de premie tussen de 10 euro en 30 euro. De premie loopt op van een jonge, kleine hond naar een oudere, grote hond.


Welke medische kosten zijn gedekt door een hondenverzekering?


Hieronder staan de medische kosten die door de (meeste) hondenverzekeringen gedekt zullen worden:


  • Consults bij een dierenarts


  • gangbare geneesmiddelen


  • hulpmiddelen


  • MRI-onderzoeken


  • CT scans


  • Medisch noodzakelijke behandelingen, inclusief narcose


  • Euthanasie