Katten Verjagen

Katten verjagen

Ach, katten zijn natuurlijk best leuke dieren, maar niet als ze je zorgvuldig aangelegde tuin gebruiken om in je aangeharkte bloemenperkje te poepen, of enthousiast je hortensia uitgraven.

Dan wil je iedere mogelijkheid aangrijpen om katten te verjagen en weg te houden uit je tuin. Gelukkig hebben we tips en adviezen waarmee je katten verjagen kunt. We geven je een aantal diervriendelijke adviezen om katten te verjagen en voor de hardnekkige types wat andere methodes om katten te verjagen.


Katten verjagen met koffieprut


Katten verjagen kun je doen door het strooien van koffie in je tuin. Met name op de plaatsen waar katten graag hun behoeft doen kun je koffie strooien.

Katten hebben een hekel aan de geur van koffie en zullen de plek daarom liever vermijden. Een bijkomend voordeel is dat koffieprut ook nog eens erg goed voor je planten.


Katten verjagen met water


Als er iets is waar katten niet van houden is het wel water. Katten verjagen met water is een effectieve manier. Een kat zal zich direct uit de voeten maken. Misschien is het niet erg leuk voor de kat, maar er is nog nooit een kat geweest die schade heeft opgelopen door een plens water.


Een kat is van nature eigenwijs en zal het vast vaker proberen, maar de aanhouder wint. Als je volhoudt steeds weer water over de kat te gooien zodra hij zijn behoefte wil doen, zal hij die plek associƫren met water en uiteindelijk de plek vermijden.


Katten verjagen met azijn


Je kunt katten verjagen met azijn. De geur van azijn is vreselijk voor katten. Giet wat azijn op de geliefde plekken van katten in je tuin en ze zullen die plekken mijden. Giet wel met een beetje beleid, anders zit je zelf in de stank.


Katten verjagen met andere sterke geuren


Er zijn meer huismiddeltjes met een sterke geuren waarmee je katten kunt verjagen. Denk bijvoorbeeld aan cayennepeper, knoflook of citrusvruchten (bijvoorbeeld de schillen van een sinaasappel).

Wat katten verrassend genoeg echt heerlijk vinden is de geur van bleekmiddel. Gebruik dus nooit bleekmiddel om katten te verjagen. De geur van bleekmiddel zal katten juist aantrekken!


Katten verjagen met planten


Denk voor het verjagen van katten ook eens aan planten waar katten een hekel aan hebben. De volgende plantjes hebben een katten-verjagend-effect:


  • Wild Kattenkruid (Nepata Cataria)


  • Steenanjer (Diantus Deltoides)


  • Schildzaad (Pollen Alyssum)


  • Gamander (Teucrium Marum)

Katten verjagen door ultrasoon afweermiddel


Je kunt katten verjagen door het plaatsen van een apparaat in je tuin. Dit apparaat bevat een bewegingssensor. Zodra een kat het bereik van de sensor betreedt, geeft het apparaat een hoge, ultrasoon geluid wat voor katten erg vervelend is. In sommige apparaten wordt het effect nog versterkt door een flits. Hierdoor zul je katten verjagen, maar het geluid is ook vervelend voor (eigen) huisdieren. In principe is het geluid niet voor mensen hoorbaar, maar we adviseren je dit eerst goed uit te testen. Behalve katten verjagen wil je zelf natuurlijk ook niet uit je tuin verjaagd worden. Ga voor deze manier van katten verjagen naar een speciaalzaak en laat je informeren over deze methode door een deskundige.


Katten verjagen met snoeiafval


Snoeiafval van bijvoorbeeld doornestruiken zoals rozen is uitermate geschikt om katten te verjagen. Katten houden er niet van om te lopen op hard materiaal waar ze geen grip op hebben. Als de kat de stekels van de rozentakken gevoeld heeft komt ie beslist niet meer terug in je tuin. De ideale manier om katten te verjagen dus.


Bleekmiddel en katten verjagen


In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dat je katten kunt verjagen met bleekmiddel. Doe dit beslist niet. Katten zijn juist dol op de geur van bleekmiddel en zullen juist plassen op de plekken waar ze het ruiken. Katten verjagen mislukt hierdoor geheid.


EXPLAINED4U


CONTACT: info@explained4u.nl


COPYRIGHT 2013-2019