Kattenpis Geur Verwijderen

Kattenpis geur verwijderen


De meeste katten zijn erg netjes en doen hun behoefte gewoon normaal in de kattenbak. Toch zijn er katten die naast de kattenbak plassen. Ze kiezen hiervoor meestal een vast hoekje in huis. Als katteneigenaar wordt je daar natuurlijk niet vrolijk van. Je hele huis gaat er namelijk naar stinken. De geur van kattenpis is zeer rijk aan eiwitten en blijft daardoor erg lang hangen en dat is natuurlijk niet fijn in je huis. Je wilt dan natuurlijk zo goed mogelijk de kattenpisgeur verwijderen.

Wat als eerste te doen in het geval van kattenpis?


Het allerbelangrijkste is dat je met je kat eerst een bezoek brengt aan de dierenarts omdat er natuurlijk altijd een medische reden kan zijn waarom je kat dit doet. De kat kan bijvoorbeeld incontinent zijn.


Hoe kattenurine schoonmaken?


Bij het verwijeren van de kattenpisgeur is het handig om geen chloorhoudende of ammoniak houdende middelen te gebruiken.

Deze middelen werken averechts omdat de geur van deze middelen er alleen maar voor zorgen dat de kat vaker gaat plassen op die bewuste plek.


Het reinigen moet in 2 stappen gebeuren:


  • Het beste is om te reinigen met soda, groene zeep of Biotex. Daarna moet je afspoelen met koud water en dan goed het oppervlak drogen.


  • Na stap 1 moet je de plek met een alcoholoplossing besproeien. Dit laten indrogen en dan mag de kat er pas weer bij.


Andere manieren om kattenpis geur uit je huis te verwijderen


  • Er bestaan enzymreinigers. In deze zogenaamde enzymreinigers zit iets wat de urine ook echt opvreet. Hierdoor wordt de geur aanzienlijk minder of verdwijnt zelfs helemaal.


  • Je kunt gaan proberen de kattenbak vaker te verschonen door de kattenbakvulling vaker te vervangen. Katten vinden vieze kattenbakken namelijk vreselijk.


  • Je kat of poes laten castreren of steriliseren biedt ook vaak uitkomst.