Jeugdpuistjes

Jeugdpuistjes

Wat te doen tegen puistjes? Nu is het natuurlijk heel makkelijk om te grijpen naar de chemische middeltjes die er zoal bij elke drogisterij te verkrijgen zijn. Maar er zijn ook veel alternatieve oplossingen om jeugdpuistjes te behandelen.

Deze oplossingen tegen puistjes zijn goedkoper en vaak veel effectiever.

Wat zijn jeugdpuistjes?


Jeugdpuistjes ontstaan als talgkliertjes ontstoken zijn geraakt. Zowel het puistje als de huid eromheen is dan rood van kleur. De oorzaak van deze ontstekingen zijn de bacteriën die zich in de talgklier bevinden en die de talg omzetten in vrije vetzuren.


Er zijn jeugdpuistjes die vlak onder het oppervlak van de huid liggen, hierbij is een witte kop met een beetje pus zichtbaar.

Tevens bestaan er ook onderhuidse puisten. Dit zijn de wat meer pijnlijke en rode ontstoken bulten. Een onderhuidse puist ontstaat meestal na het ‘leegknijpen’ van een puistje. Onderhuidse puisten kunnen echter ook vanzelf ontstaan.


10 ultieme tips om puisten te voorkomen


Houdt je gezicht schoon

Als je dagelijks je gezicht wast helpt dat vuil en dode huidcellen te verwijderen. Minder vuil en dode huidcellen op je gezicht betekent ook automatisch minder jeugdpuistjes. Gebruik voor het wassen van je gezicht echter wel een mild reinigingsmiddel. Velen gebruiken hiervoor bijvoorbeeld de zeepvrije wasgel van Zwitsal.


Was regelmatig je haar

Als je vette haren hebt kan het zijn dat ’s nachts terwijl je ligt te slapen olie en vet vanaf je haren op je gezicht terecht komt. Was dus regelmatig je haren en laat je haren ook niet teveel in je gezicht vallen.


Raak je gezicht zo weinig mogelijk met je handen aan

Het aanraken van je jeugdpuistjes kan het probleem alleen maar meer accentueren omdat de jeugdpuistjes roder zullen worden. Ook is het zo dat als je je gezicht met je handen aanraakt er bacteriën worden verspreid, die weer infecties kunnen veroorzaken of meerdere jeugdpuistjes tot gevolg hebben.


Let op je voeding

Je huid is wel degelijk een weerspiegeling van wat je eet. Dus het eten van fruit, groente en granen zal de conditie van je huis positief doen beïnvloeden en ervoor zorgen dat je minder jeugdpuistjes hebt. Junkfood op zijn tijd is echt niet erg maar let op de balans.


Gebruik ijs

Als je ijs gebruikt om de huid te kalmeren in het gebied waar je jeugdpuistjes hebt zal de zwelling rond de puistjes verminderen en de puistjes nemen af in grootte. Je kunt hiervoor een een ijsblokje in een doek doen en deze voorzicht tegen de huid houden.


Het gebruik van honing tegen jeugdpuistjes

Een masker van honing werkt zowel preventief als bij behandeling van de huid waar al jeugdpuistjes opzitten. Honing verzacht en geneest de huid en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen rondom de jeugdpuistjes. Een honingmasker dient ongeveer een half uur op je gezicht te zijn om effectief te zijn. Na dit half uur zul je merken dat je huid glad en soepel is.


Citroen tegen jeugdpuistjes

Ook citroen op je huid smeren heeft net zoals bij honing een genezend effect op je puistjes. Behalve dat citroen net zoals honing het vuil verwijdert en de ontsteking tegengaat, heeft het gebruiken van citroensap op de huid nog een extra voordeel. Citroensap is ook erg effectief in het verwijderen van littekens ontstaan door de jeugdpuistjes.

Dus doe wat vers citroensap op een wattenstaafje of wattenbolletje en breng het aan op je gezicht. Je zult zien dat het snel resultaat geeft.

 

Tandpasta tegen puisten

Tandpasta wordt ook veel gebruikt om jeugdpuistjes te behandelen. Als je je gezicht hebt gereinigd kun je voordat je gaat slapen de plekken op je gezicht met tandpasta insmeren. Je zult zien dat de puistjes de volgende dag een stuk kleiner zijn geworden of zijn verdwenen. Wat wel belangrijk te vermelden is, gebruik hiervoor alleen tandpasta die in zijn geheel wit van kleur is en zeker ook geen tandpasta die geschikt is voor het witter maken van je tanden.


Gebruik Aloë Vera om jeugdpuistjes te bestrijden

Aloë Vera is een cactusachtige plant met geneeskrachtige eigenschappen. Aloë Vera heeft anti bacteriële en anti schimmel eigenschappen.

Aloë Vera kun je gebruiken als gezichtsmasker, als vochtinbrenger, of bijvoorbeeld bij het scheren.

Aloë Vera verwijdert het overtollige vet en vuil op de huid. Het stimuleert de celgroei en helpt de beschadigde huid sneller te genezen.

Aloë Vera zit in veel cosmetische producten verwerkt. Gebruik een product met zo min mogelijk chemische toevoegingen.


Vermijd stress

Wat niet iedereen weet. Stress veroorzaakt jeugdpuistjes. Als je strees hebt stuurt ons lichaam bloed en zuurstof naar meer vitale delen van het lichaam. Hierdoor wordt de huid gedehydrateerd en raken poriën verstopt. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat er jeugdpuistjes ontstaan.

Oplossing hiervoor zou kunnen zijn dat je in tijden van stress aan yoga of meditatie doet om te ontstressen.


EXPLAINED4U


Contact: info@explained4u.nl


Copyright 2013-2018