Liposuctie

Liposuctie,  figuurcorrectie zonder dieet


Liposuctie is een esthetische ingreep. Net zoals een borstvergroting en een ooglidcorrectie is liposuctie zeer populair.

Als een dieet niet het gewenste resultaat geef zijn er steeds meer mensen die zich wenden tot een plastische chirurg om de buik en de dijen te laten behandelen.


Liposuctie is echter geen kleine ingreep en er zijn zeker ook risico's aan verbonden.


Liposuctie wordt dus ingezet voor het verwijderen van ongewenste vetophopingen op plaatsen zoals de buik, billen, heupen en bovenbenen. De naald wordt in de vetzakjes gebracht en wordt daar met flinke kracht rondbewogen.

Vet is van zichzelf heel stevig en moet dus vloeibaar worden gemaakt voor het kan worden opgezogen. Dit is het werk van de zoutoplossing. Door de zoutoplossing wordt het vet los en vloeibaar en kan het worden opgezogen.


Het is risicovol om te veel vet weg te halen. Alle lichaamsvloeistoffen zijn met elkaar in balans en het lichaam zal met vetverlies net als met bloedverlies reageren. Als er te veel wordt weggehaald, dan daalt de bloeddruk teveel en raakt men in shock.


Herstel na een liposuctie


Na een liposuctie kun je veel pijn ondervinden en stijf zijn, hoe dikker de naald is geweest bij de liposuctie, hoe meer en hoe langer men pijn heeft. Bij geringe liposuctie kan men binnen twee a drie dagen de normale bezigheden weer oppakken. Als er veel vet verwijderd is bij de liposuctie, dan kan dat twee a drie weken duren.


De operatie kan grote blauwe plekken veroorzaken. Om dit enigzins te beperken krijgt de patient speciale elastische kleding die de huid samenperst.


Deze kleding moet ook twee a drie weken na de operatie worden gedragen om ervoor te zorgen dat de huid samentrekt en om ophoping van vocht te voorkomen.


Bijwerkingen van een liposuctie


De resultaten van een liposuctie lopen nogal uiteen. De liposuctie heeft het beste resultaat bij vrouwen jonger dan 40 omdat hun huid nog elastisch is. Vrouwen die ouder zijn dan 40 kunnen er huidplooien aan overhouden die niet echt fraai zijn. Indien er teveel vet van een plek wordt weggehaald of als het ongelijkmatig wordt weggehaald kan dat richels en deuken in de huid veroorzaken. Een veelvoorkomende klacht is dat de uitgerekte huid zijn oorspronkelijke vorm niet meer terugkrijgt. De spieren rond de geopereerde plek kunnen ook gevoelloos worden.


Alternatieven voor liposuctie


Een cryobehandeling maakt het mogelijk om zonder pijn vetcellen te verwijderen. De vetcellen worden stuk gemaakt door vrieskou (cryo), waarna ze op een natuurlijke wijze door het lichaam worden afgevoerd. Op deze manier reken je definitief af met deze probleemzones. Behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, voor diegene met overgewicht of diegene met alleen een probleemzone.

De resultaten zijn plusminus 1 a 2 maanden na de behandeling te zien. Het verdwijnen van de cellen kan tot 6 maanden duren.


Cavitatie is ook een manier om vet veilig, pijnloos en met definitief resultaat te verwijderen. Ultrasone geluidsgolven op een lage frequentie maken het overtollige lichaamsvet vrij. Daarna wordt het vet op een geheel natuurlijke manier afgebroken en afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat cavitatie een zeer goed alternatief voor liposuctie is. Na slechts een paar behandelingen bereikt u hetzelfde resultaat van liposuctie, zonder pijnlijke operatie en blijvende littekens. Een cavitaite behandeling is veilig en pijnloos.


EXPLAINED4U


Contact: info@explained4u.nl


Copyright 2013-2019