Nachtlenzen

Nachtlenzen


Nachtlenzen zijn lenzen die je alleen ’s nachts draagt. Als je dus in slaap bent worden je ogen door de lenzen ongemerkt gecorrigeerd. Nachtlenzen laten extra veel zuurstof door waardoor ze comfortabel dragen tijdens je slaap.

Nadat je nachtlenzen ‘s nachts hebt ingehad, zie je overdag scherp. Dit is net zo scherp alsof je gewone lenzen of een bril zou dragen. Vanwege het gemakt groeit het aantal mensen dat voor nachtlenzen kiest enorm. Nachtlenzen kunnen worden gedragen door mensen met een afwijking tot -4.

Hoe werken nachtlenzen? 


Net zoals bij gewone lenzen hebben nachtlenzen geen contact met het hoornvlies, maar drijven ze op een laagje traanvocht.

De lens zorgt er vervolgens voor dat je hoornvlies iets platter wordt. Door dat platter worden van het hoornvlies kun je vervolgens overdag goed zien. Als je begint met nachtlenzen kun je na 2 a 3 nachten dragen overdag al goed zien.

Als je ’s ochtends wakker wordt doe je de nachtlenzen gewoon uit en kan je de rest van de dag goed zien zonder bril of gewone lenzen.


Nachtlenzen ter vervanging van ogen laseren


Er zijn heel veel mensen die ogen laseren eng vinden en het daardoor niet laten uitvoeren. In zulke gevallen zijn nachtlenzen een zeer goed alternatief. Als je om de een of andere reden nachtlenzen niet meer wil dragen kun je natuurlijk op elk moment weer gebruik maken van je gewone bril of gewone lenzen.


Voor welke mensen is het dragen van nachtlenzen geschikt?


Tieners. Kinderen zijn iets minder verantwoordelijk en daarom minder geschikt om gewone lenzen te dragen.  • Mensen die veel sporten


  • Mensen die hun ogen niet willen of durven laten laseren


  • Mensen met drogen ogen of gevoelige ogen


  • Mensen die snel last hebben van stof achter hun lenzen


  • Hooikoortspatiënten


Wat zijn de nadelen van nachtlenzen?


Een van de nadelen van nachtlenzen is dat mensen soms ‘s nachts hebben van Halo’s. Dit houdt in dat je bepaalde lichtvlekken in je ogen ziet. Dit fenomeen kan erg lastig zijn als je geregeld ’s nacht auto rijdt.

Een ander nadeel kan zijn dat je ogen eenvoudigweg niet geschikt zijn voor nachtlenzen. Omdat nachtlenzen kleiner zijn dan gewone lenzen moeten ze zich perfect centreren op het oog om het beoogde effect te krijgen. Bij sommige ogen lukt dit centreren niet heel goed. Als het centreren niet goed lukt zal het effect van nachtlenzen overdag nihil zijn.


Wat zijn de voordelen van nachtlenzen?


Het allergrootste voordeel is natuurlijk dat je overdag geen lenzen of een bril hoeft te dragen. Een lens kun je verliezen en dat geeft soms veel ongemak. Het dragen van een bril is bij sommige beroepen of sommige sporten ook niet echt handig en daar heb je met nachtlenzen dan geen last van.

 

Nachtlenzen prijs


Nachtlenzen zijn niet goedkoper dan gewone lenzen. Je moet rekenen tussen de 500 Euro en de 600 Euro voor het eerste jaar. Het eerste jaar is vanwege het maatwerk en de voorbereiding iets duurder. In de opvolgende jaren kun je rekening houden met een bedrag tussen de 300 en 400 Euro.


EXPLAINED4U


Contact: info@explained4u.nl


Copyright 2013-2018