Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn, migraine aanval

Hoofdpijn is een klacht die veel voorkomt. Echt bijna iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn.

Spanningshoofdpijn of migraine is een pijn die je aan beide kanten van je hoofd ervaart en vaak ook bij de aanzet naar de nek. Spanningshoofdpijn zorgt voor een doffe, drukkende pijn. Ondanks het feit dat spanningshoofdpijn veel voorkomt is niet altijd duidelijk waar de oorzaak ligt.


Oorzaken van spanningshoofdpijn


De volgende zaken kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van spanningshoofdpijn:

  • Voeding; koffie, cola en energiedrankjes verhogen de kans op spanningshoofdpijn of migraine.


  • Vermoeidheid; een slechte nachtrust kan ook spanningshoofdpijn aanwakkeren.


  • Inspanning; zowel teveel lichamelijk arbeid als ook te veel denkwerk verrichten kan leiden tot spanningshoofdpijn.


  • Omgevingsfactoren; sterke geuren van iets kunnen ook spanningshoofdpijn veroorzaken  • Verkeerde houding; als je in een verkeerde houding slaapt of op je werkplek geen goede houding heeft kan dit een migraine aanval inleiden


  • Stress; bij stress spannen de spieren in je nek en schouders zich aan met vaak spanningshoofdpijn als gevolg.


  • Hormonale schommelingen; vrouwen kunnen tijdens de ovulatie, de overgang of de menstruatie eerder last krijgen van spanningshoofdpijn.


  • Weersomstandigheden; bij extreme warmte of extreme kou kun je spanningshoofdpijn ontwikkelen.

Tips om spanningshoofdpijn zelf te behandelen?


Hoewel er natuurlijke vele medicaties te koop zijn bij apotheek of drogist, kun je zelf al een heleboel dingen doen om spanningshoofpijn of migraine de kop in te drukken.


Gebruik Appelazijn

appelazijn helpt je lichaam o.a. bij ontgiften, het reguleren van je bloedsuikerspiegel en het reguleren van een hoge bloeddruk. Om die reden is appelazijn enorm behulpzaam in de strijd tegen spanningshoofdpijn. Drink elke dag een glas water met daarin een eetlepel appelazijn als behandeling van migraine.


IJs

Gebruik een pak ijs om de plek waar de pijn zit of vandaan komt te verdoven. Stop een paar ijsblokjes in een schone handdoek en houd dit tegen je slaap, je voorhoofd of de achterkant van je nek, voor ongeveer een kwartier.


Pepermunt tegen spanningshoofdpijn

Pepermunt helpt de zenuwen te kalmeren. Om je spanningshoofdpijn te laten wegzakken kun je dus eenvoudigweg een kop muntthee drinken. Je zult zien dat dit effect heeft.


Cayenne Peper

Meng een theelepel cayennepeper in een kopje warm water en drink dit dagelijks. Cayennepeper heeft als eigenschap dat het de bloedsomloop stimuleert en de doorbloeding verbetert.   


Kamille

Drink regelmatig kamillethee en de keren dat je spanningshoofdpijn krijgt zullen enorm afnemen. De kamille die het meeste effect heeft is “Duitse kamille”. Thee gemaakt van Duitse kamille kun je dus het beste aanschaffen.

Naast het drinken van kamillethee kun je ook 3 eetlepels gedroogde kamille in een kop warm water drinken.

Gember

Het drinken van gemberthee heeft een verlichtend effect op migraine. Ook het kauwen op een stuk rauwe gemberwortel kan verlichting geven inzake spanningshoofdpijn of migraine.

Gember heeft een gunstige werking op ontstekingen in bloedvaten in de hersenen. Dit is de plek waar migraine ontstaat.


Moederkruid

Maak een pot thee van een theelepel gedroogde munt en een paar bladeren van moederkruid. Laat dit mengsel 30 minuten intrekken en je hebt een pot thee waar je de gehele dag uit kunt drinken. Moederkruid verlicht bij spasmes in spierweefsel en heeft om die reden een verlichtend effect bij migraine.


Massage tegen spanningshoofdpijn

Masseer je hoofd door met je vingers cirkelvormige bewegingen te maken. Er zijn twee speciale drukpunten op het hoofd waar je tijdens het masseren extra aandacht aan kan geven om verlichting van de pijn te krijgen. Op het voorhoofd tussen de wenkbrauwen en op de buitenste hoeken van de ogen.


Appels eten tegen spanningshoofdpijn

Als je een appel eet helpt enorm een migraine aanval de kop in te drukken. Het komt niet alleen door het eten van de appel maar ook het ruiken van de appel heeft positief effect.


Koffie

Een kop hele sterke koffie kan voor sommige mensen een enorm positief effect hebben op spanningshoofdpijn, hoewel er ook mensen zijn die juist migraine van koffie krijgen.


EXPLAINED4U


CONTACT: info@explained4u.nl


COPYRIGHT 2013-2018