Traplift Huren

Traplift huren 


Helaas is er een steeds groter wordende groep mensen in onze samenleving die gebruik zou moeten maken van een traplift om nog in hun eigen huis te kunnen blijven wonen.

Als u via de gemeente geen vergoeding krijgt voor een traplift is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om een traplift te huren. Weinig mensen weten nog maar van deze mogelijkheid. De kosten van de traplift worden zo gespreid en kan toch in je eigen huis blijven wonen. Een traplift huren, biedt dus veel voordelen.

Wat is eigenlijk een traplift?


Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving. Stoel met deze aandrijving geleidt langs een rail die meestal aan de smalle zijde van de trap is bevestigd. Op deze manier kunnen mensen met een fysieke beperking toch op de bovenste verdieping(en) van hun huis komen. Hierdoor blijven de badkamer en de slaapkamer in hus bereikbaar, en is de kans dus groter dat iemand met een fysieke beperking in zijn of haar eigen huis kan blijven wonen.

Voordelen traplift huren


Het huren van een traplift biedt velen voordelen:


  • Montage en demontage is inbegrepen


  • Eventueel reparatie en onderhoud is inbegrepen


  • Kosten worden gespreid. Indien u een traplift zou kopen varieren de kosten tussen de 3.000 en 20.000 Euro.


  • Flexibele opzegtermijn. Indien de traplift slechts een tijdelijke termijn nodig is, kunt u er ook zo weer van af.


Wat kost een traplift?


Indien u een traplift zou kopen, is de prijs van uw traplift ergens tussen de 3.000 en 20.000 Euro. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk of er een rechte trap in huis is of eentje met een bocht erin. Ook de mate van luxe van de traplift zal de prijs van de traplift doen variƫren.


Gaat er een traplift gehuurd worden dan kunt u al vanaf ongeveer 100 Euro per maand huren.


Wordt mijn traplift vergoedt?


Heeft u een traplift nodig? U zou dan recht kunnen hebben op een vergoeding vanuit de wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). De wmo verplicht gemeentes om haar inwoners te steunen zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen woning.


Voor het aanvragen van een vergoeding hebt u geen verwijzing nodig van uw huisarts. Wanneer u zelf het idee heeft dat een traplift een oplossing is voor uw mobiliteitsprobleem, dan kunt u een beroep doen op de wmo bij uw gemeente. Uw gemeente zal onderzoeken en beoordelen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Deze vergoeding is overigens inkomensafhankelijk.


Komt u in aanmerking voor een vergoeding voor uw traplift, dan kunt u kiezen uit een PGB (persoongebonden budget) of een vergoeding in natura.

Bij een PGB kunt u zelf kiezen welke traplift u wilt kopen of huren binnen dat budget. Bij een vergoeding in natura krijgt u de traplift geleverd die de gemeente u aanraadt.

Gemeentes zijn zeer streng bij het toekennen van een PGB, de aanvraagprocedure kan ook een lange tijd in beslag nemen.


EXPLAINED4U


Contact: info@explained4u.nl


Copyright 2013-2018