In het dagelijks leven ontstaan er soms verschillende situaties waarin juridische hulp nodig is. Bijvoorbeeld bij conflicten op het gebied van werk, belastingen, erfrecht en uitkeringen. Een rechtsbijstandsverzekering geeft je de zekerheid van rechtshulp bij juridische problemen. Maar wist je dat er ook aanvullende opties zijn? In dit artikel behandelen we vijf aanvullende opties voor jouw rechtsbijstandverzekering.

Werk en salaris

Als werknemer krijg je vaak te maken met arbeidsrechtelijke kwesties, zoals ontslag, arbeidsconflicten en loonvorderingen. Een rechtsbijstandsverzekering biedt rechtshulp bij deze problemen. Met de aanvullende verzekering voor werk en salaris ben je verzekerd van juridische bijstand bij geschillen op het gebied van arbeidsrecht. Denk bijvoorbeeld aan problemen met je contract, ziekte en verzuim of een conflict met je werkgever.

Belasting en vermogen

Fiscale wetgeving is complex en het is niet altijd duidelijk welke regels voor jou van toepassing zijn. Het kan hierdoor zomaar zijn dat je (onbedoelde) fouten maakt. Rechtshulp biedt hier een handige hulp. Met de aanvullende optie voor belasting  en vermogen ben je verzekerd van juridische bijstand bij fiscale problemen. Denk bijvoorbeeld aan geschillen met de Belastingdienst of problemen met betrekking tot erfenissen.

Familie, relatie en erfenis

Er zijn soms situaties waarin juridische bijstand nodig is op het gebied van familierecht. Denk aan echtscheiding, alimentatie en omgangsregelingen. Met een aanvullende verzekering voor situaties met familie, relaties en erfenis ben je verzekerd van juridische bijstand bij geschillen op dit gebied. Ook bij problemen met een erfenis biedt rechtshulp vaan een fijne uitkomst. 

Uitkeringen, toeslagen en pensioen

Er kunnen zich situaties voordoen waarin je recht hebt op een uitkering of toeslag, maar deze niet krijgt. Of waarin je vragen hebt over je pensioen. Wil je een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Met de aanvullende optie met betrekking tot uitkeringen, toeslagen en pensioen krijg je hierbij de geschikte juridische hulp.

Extra onroerende zaken

Tenslotte is een handige aanvullende verzekering voor je rechtsbijstandsverzekering voor extra onroerende zaken. Als eigenaar van een woning krijg je te maken met juridische kwesties, zoals geschillen over het eigendom of de hypotheek. Wanneer je een woning hebt is het dus zeker verstandig om je te verzekeren met een aanvullende optie voor extra onroerende zaken. 

Een rechtsbijstandsverzekering biedt zekerheid bij juridische problemen. Door te kiezen voor aanvullende opties ben je verzekerd van juridische bijstand bij geschillen op specifieke gebieden. Het is dus zeker de moeite waard om te kijken welke aanvullende opties jouw verzekeraar biedt en of deze aansluiten bij jouw persoonlijke situatie.